Články označené ako BrandCom sú pripravené a publikované v spolupráci s komerčnými partnermi. Hoci redakcia TRENDU nie je ich autorom, ich obsah považuje za prínosný pre čitateľa a preto umožnila ich publikovanie. Viac o BrandCom
Objednajte si denný súhrn správ
Vyberiete si len témy, ktoré vás zaujímajú.
Zasielanie newslettra kedykoľvek vypnete.

Pozrite sa, ako sa odhaľujú nekvalitné a nebezpečné potraviny

14.03.2017 | Ivan Haluza | © 2017 News and Media Holding

Výrobcov a predajcov potravín kontrolujú inšpektormi Štátnej veterinárnej a potravinovej správy (ŠVPS) SR. V ich právomoci je dávať pokuty, ak zistia nejaké nedostatky. Do skutočne vážnejších problémov, až na úrovni uzavretia prevádzky, sa však neporiadni výrobcovia a predajcovia môžu väčšinou dostať až potom, ako v ich produktoch nájdu problém kolegovia inšpektorov z laboratórií.

  • Tlačiť
  • Poslať e-mailom
  • Oznámiť chybu
  • 0

Vedenie ŠVPS nám ukázalo svoje bratislavské pracoviská na kontrolu kvality i bezpečnosti potravín. Podobné pracoviská má štátna organizácia aj v Dolnom Kubíne a Košiciach. Aby mali inšpektori rovnomerne obsiahnuté celé Slovensko.

Neprehliadnite

Štvrté pracovisko má ŠVPS aj vo Zvolene, ktoré sa však špecializuje na nebezpečné choroby zvierat. Toto pracovisko, ktoré pôsobí pod veľmi prísnym režimom, testuje trebárs dobytok na výskyt choroby šialených kráv. V súčasnosti sa najviac zameriava na vtáčiu chrípku.

  • Tlačiť
  • Poslať e-mailom
  • Oznámiť chybu
  • 0

Tagy Jozef Bireš, kontrola, potraviny, ŠVPS

Diskusia (0 reakcií)