Články označené ako BrandCom sú pripravené a publikované v spolupráci s komerčnými partnermi. Hoci redakcia TRENDU nie je ich autorom, ich obsah považuje za prínosný pre čitateľa a preto umožnila ich publikovanie. Viac o BrandCom

Vláda okopírovala programové vyhlásenie spred dvoch rokov. Zmenila dva odseky

22.03.2018, 12:42 | TREND.sk

Vláda Petra Pellegriniho už avizovala, že chce pokračovať v plnení programu tej predchádzajúcej. Programové vyhlásenie ale skopírovala takmer doslovne, a tak sa v ňom hovorí aj o slovenskom predsedníctve v Rade Európskej únie. To pritom skončilo v roku 2016.

• 2

„Oni si z nás robia celkom srandu,“ napísal na Facebooku člen Progresívneho Slovenska Martin Dubéci, ktorý ako prvý na zvláštne programové vyhlásenie upozornil.

V programovom vyhlásení, ktoré vláda Petra Pellegriniho schválila vo štvrtok, sa okrem predsedníctva vyskytuje aj zavedenie systému eHealth (lekári sa mali pripojiť do januára 2018), prehodnotenie zrušenia vlakov Intercity (jazdia už vyše roka) či zvýšenie platov pedagogickým a odborným zamestnancom v školstve (odhlasované v septembri 2016).

„V lehote určenej zákonom vláda v roku 2016 schváli akčné plány pre všetky najmenej rozvinuté okresy,“ píše sa tiež v novom programovom vyhlásení vlády. Podľa Martina Dubéciho je jediná zmena v porovnaní s predchádzajúcim vyhlásením len v prvých dvoch odsekoch.

Neprehliadnite

P. Pellegrini pre Denník N povedal, že meniť dokument by znamenalo týždňové vyškrtávanie splnených úloh a stratu času. Krajina bola podľa neho tri týždne mierne paralyzovaná a vláda musí začať pracovať okamžite.

• 2

Tagy Peter Pellegrini, programové vyhlásenie vlády, Robert Fico