Články označené ako BrandCom sú pripravené a publikované v spolupráci s komerčnými partnermi. Hoci redakcia TRENDU nie je ich autorom, ich obsah považuje za prínosný pre čitateľa a preto umožnila ich publikovanie. Viac o BrandCom

Diéty neznamenajú koniec cukru. Vyvíjajú sa s ním aj nové bioplasty

08.08.2019, 14:49 | Ivan Haluza | © 2019 News and Media Holding

Vo svete výživy a stravovania sa zoširoka hovorí o potrebe obmedzovania konzumácie sladkostí či sladených nápojov a jedál. Michal Abelovič, predseda predstavenstva Považského cukru z Trenčianskej Teplej, hovorí nielen o tom, že reálne spotreba cukru nijako výraznejšie neklesá. Navyše cukor má aj úplne iné využitie. Biotechnológiami sa z neho vyrábajú napríklad aminokyseliny do výživových doplnkov. Pracuje sa tiež na jeho využití pre výrobu rýchlejšie rozložiteľných bioplastov.

  • Tlačiť
  • 0

 

  • Tlačiť
  • 0

Tagy Abelovič, cukor, cukrovar

Diskusia (0 reakcií)