Články označené ako BrandCom sú pripravené a publikované v spolupráci s komerčnými partnermi. Hoci redakcia TRENDU nie je ich autorom, ich obsah považuje za prínosný pre čitateľa a preto umožnila ich publikovanie. Viac o BrandCom

Köttbullar, ako ho nepoznáte. Ikea predstavila vegánsku verziu mäsových guľôčok

18.06.2019, 20:30 | Jozef Tvardzík | © 2019 News and Media Holding

Mäsové guľôčky (köttbullar) sú najznámejšie jedlo švédskeho reťazca Ikea, ktoré podľa špecifickej chuti dobre pozná takmer každý jeho návštevník. Do stratégie „udržateľnosti“, ktorú Ikea tak tvrdohlavo propaguje, síce nezapadajú, ale vzdať sa ich do budúcna nehodlá. Snaží sa ich však zákazníkom ponúknuť v inom zložení s veľmi podobnou chuťou.

  • Tlačiť
  • 1

Tagy

Ikea, jedlo

Ikea sa usiluje o to, aby ste za köttbullarom nevideli len mäsové guľôčky (z hovädzieho a bravčového), ale napríklad aj zeleninové a lososové, ktoré reťazec začal ponúkať v roku 2015. Zeleninové guľôčky vyrába z cíceru, zeleného hrášku, mrkvy, kápie, kukurice a kelu.

Najnovšie Ikea predstavila ďalšiu novú verziu ikonického jedla. Aj táto je postavená na rastlinnom základe. Vyskúšali sme ju na nedávnych novinárskych Dňoch demokratického dizajnu v centrále Ikei vo Švédsku a musíme uznať, že chutí skvele.

Aké zloženie majú nové guličky

Dôvod, prečo sa vegánske položky dostávajú do hľadáčika reťazca, má byť udržateľnosť a ekológia, keďže produkcia mäsa podľa viacerých štúdií výrazne zaťažuje životné prostredie.

Neprehliadnite

Ingredienciami nových guľôčok sú 

Dočítajte celý článok s predplatným TRENDU

už od 94 centov / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Sektorové rebríčky, hospodárske výsledky firiem
  • Obmedzenie reklamy na TREND.sk

Odomknite článok cez SMS
s týždenným predplatným len za 1,90 €

Získajte prístup za pár sekúnd cez SMS objednaním týždenného predplatného TREND Digital s automatickou obnovou.

Viac informácií.

  • Tlačiť
  • 1

Tagy Ikea, jedlo