Keď sa povie Nestlé, človek si predstaví priestory ako z rozprávky Charlie a továreň na čokoládu. V inštitúte obalových vied však behajú skôr ľudia v bielych plášťoch so skúmavkami, chodby sú sterilné a minimalistické, na stenách sú ilustrácie rôznych baktérií. Medzinárodná spoločnosť vo švajčiarskom Lausanne otvorila brány pre výskum na jeseň tohto roka.

Nestlé inštitút obalových vied sa sústreďuje na viacero vedeckých a technologických oblastí, medzi ktoré patria napríklad obaly na opätovné použitie a naplnenie, zjednodušenie obalových materiálov, recyklácia, vysoko nepriepustný papier či biologické a bio-rozložiteľné materiály. Do roku 2025 by mali byť všetky obaly firmy buď recyklovateľné, alebo znova použiteľné.

„Spolupracujeme s viacerými priemyselnými partnermi, akademickými inštitúciami a startupmi,“ hovorí generálny riaditeľ Ulf Mark Schneider.

Hlavnými cieľmi Nestlé na poli udržateľnosti má byť vyvinutie nových, ekologickejších verzií obalov, zmena odpadového systému tak, aby

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa