Články označené ako BrandCom sú pripravené a publikované v spolupráci s komerčnými partnermi. Hoci redakcia TRENDU nie je ich autorom, ich obsah považuje za prínosný pre čitateľa a preto umožnila ich publikovanie. Viac o BrandCom

Pivný trh sa mení. Slováci sa zamilovali do nealko piva

10.03.2020 | raj

Diskusia (20 reakcií) Pravidlá diskusie

10.03.2020 | al0

nic v zlom, ale hocijaka IPA od Wywaru z flasky je lepsia ako ta najdokonalejsie nacapovana Plzen v nejakom podniku... kto si trochu rozsiri obzory s inymi druhmi piva, k plzenskym leziakom sa uz nevrati...

10.03.2020 | rosma

Presne povedané. Plzeň je len priemerné pivo s dobrým marketingom a-la "jediný originál". Studené nemá žiadnu výraznú chuť a je až moc horké. V danej kategórii existuje niekoľko mainstreamových pív s vyváženejšou chuťou, ako je tento "originál" . A hlavne sa minipivovarmi otvoril Slovákom svet pív, aký poznajú skutočné pivné rozmanité krajiny ako Belgicko a Nemecko už desaťročia. Tie, ktoré vynikajú nie kvantitou vychľastaných pív jedného typu na hlavu, ale kvalitou a pestrosťou ponuky. Donedávna sa hovorilo, že náš a český pivný svet sa začína a zároveň končí pivom plzenského typu :-) Ale doba sa našťastie mení. Len plechové papule starších Slovákov sú nastavené na tú plzeň, Krušovice a Staropramen. To sa už nezmení, ako aj nehynúca láska starších ľudí k hnusnej zalievanej káve, ktorú nesprávne nazývajú tureckou.

10.03.2020 | salamoon

Plzen, Krusovice, Staropramen boli kedysi fajné piva, ale odkedy ich zobrali globalny velkokapitalisti, tak su to len (nama tie posledne 2) dalsie univerzalne euronapoje.. to uz aj Argus Maestic z Lidla, kt. pren robi cesky Lobkowicz je lepsi a za mensi peniaz.. na druhej strane si treba uvedomit, ze je dost ludi, kt. nepiju pivo prilezitostne, ale prakticky kazdy den (ako aj ja), takze to kupujem domov po basach a tvoja predstava pitia piva v podobe "nemainstreamoviek" by ma priviedla behom par mesiacov do krachu..

10.03.2020 | martin33

Neexistuje lepsia kava ako ta zalievana. Neviem si bez nej predstavit den. Mam doma aj stroj na presso, ale to pijem len vtedy ak sa ponahlam a nemam cas cakat kym mi vychladne "turek".

10.03.2020 | rosma

Pre niekoho je zas najlepšie víno Sangria :-)

10.03.2020 | martin33

Tipnem si, ze tej Sangrie sa vypije o niekolko radov viac ako Châteauneuf-du-Pape :-)

10.03.2020 | rosma

Je to možné :-)

10.03.2020 | martin33

A teda vzhladom k tomu, ze pri tak subjektivnej veci ako vnimana chut napoja, sa da objektivne hodnotenie vyslovit iba statistickym porovnanim mnozstva ludi pijucich dany napoj, je Sangria ovela lepsim "vinom" ako Châteauneuf-du-Pape :-)

11.03.2020 | rosma

Táto teória sa mi moc nepozdáva :-( Skôr by som za tým videl ekonomickú a kultúrno-spoločenskú záležitosť.

10.03.2020 | al0

slovne spojenie "stroj na presso" dava tusit, ze ten stroj je bud 150 eurovy cinsky crep s pretlakovou pakou, alebo nejaky predrazeny cinsky crep-automat. V obidvoch pripadoch to, co z tohto stroja vylezie, ma na mile daleko od espressa, takze sa nedivim nazoru ze "Neexistuje lepsia kava ako ta zalievana"

10.03.2020 | martin33

Mam taky dojem, ze Delonghi nie je cinska znacka. Espresso co to robi, ma rovnaku chut ako v kaviarni. Ale v kaviarni je na moj vkus prilis vela "kaviarenskych povalacov".
Ak "tusis" rovnako, ako PS/Spolu "tusili", ze sa dostanu do parlamentu, tak ti to v zivote velmi nepomoze :-)

10.03.2020 | al0

Otoc ten stroj dole hlavou a precitaj si Made in ....

Vsetky "stoje na pressa" vyrobene v Cine su smejdy s pretlakovou pakou a thermoblockom, urcene neinformovanym nenarocnym konzumentom. Preto cinsky crep.

Skutocne pakove stroje na espresso sa vyrabaju rucne v Europe. Alebo v USA.

11.03.2020 | martin33

Je tam Made in Ukraine, teda vyrobene v Europe.
Na to aby som rychlo dostal do seba kofein, ked sa ponahlam, nepotrebujem rucne vyrobeny kavovar. Ked si chcem kavu naozaj vychutnat aj tak si dam "turka". Minimalne 2 kopcovite lyzicky kavy do 1/4 litroveho hrnceka. Nerobim to v dzezve, tak ako by sa mala robit naozajstna turecka kava, ale je to k originalnemu sposobu pripravy kavy ovela blizsie ako espresso.

11.03.2020 | al0

To je v poriadku, pi kavu tak ako ti chuti. Len som podotkol ze to "presso" co vyjde z kavovaru ktory vodu ohrieva termoblockom a potom pretlaca 20timi barmi cez pretlakove sitko aby vyrobil fejkovu cremu z 2 roky odstatej mletej kavy, ma od skutocneho espressa daleko, preto je nezmysel porovnavat inu kavu s takymto nepodarkom.

10.03.2020 | majkl_najt

Kazdy ma ine chutove preferencie. Mne je napr. tazko na zaludku z craftovych piv. Uz som toho vyskusal mnoho. Kazdy koho poznam v mojej bubline ma po 3-4 craftovych pivach tazky den. Dat si jednu IPU ako dezert moze byt ale ked ides z tury a chces si dat aspon tri piva bez nasledkov tak IPA asi nebude spravna volba. Porovnavat Plzen s krusovicami a staropramenom ktore sa vyrabaku hocikde, kde to vyjde najlacnejsie, nie je na mieste.

10.03.2020 | al0

po ture si kludne dam velku Plzen, ale je to len alternativa voci kofole, radleru a podobnym napojom - nie je to nieco, co by som pil pre jej chut. Ak este mam nejake zasoby z Rakuska, tak si radsej dam Paulaner, Franziskaner alebo iny weizen - s tym nema moj zaludok najmensi problem, aj pri vacsich mnozstvach. IPy/APy su tazke na zaludok, to si dam 7dcl flasku z lokalneho obchodu s "plnochutnymi potravinami" a staci mi. Belgicke piva detto.

10.03.2020 | martin33

Mne horke piva ako IPA velmi nechutia.

10.03.2020 | al0

vyskusaj nieco menejstupnove s chmelom Citra... uprimne ta Plzen je viac horka ako vacsina piv co pijem, a pritom je uplne bez chuti...

10.03.2020 | Lupask

Europivo uz je sila zvyku

10.03.2020 | Truhlik999

České Eurosracky nech si pije sám.