Články označené ako BrandCom sú pripravené a publikované v spolupráci s komerčnými partnermi. Hoci redakcia TRENDU nie je ich autorom, ich obsah považuje za prínosný pre čitateľa a preto umožnila ich publikovanie. Viac o BrandCom

Majiteľ Café Štefánik: Krčma tretej cenovej vám zarobí lepšie než slušná reštaurácia

15.07.2019 | Jozef Tvardzík

Diskusia (19 reakcií) Pravidlá diskusie

15.07.2019 | salamoon

ved sa mame podla analytikov etrendu udajne furt lepsie, tak ako to, ze nezarobi ?

16.07.2019 | mba

Lebo SK vlády nikdy realne malych podnikatelov nepodporovali. Vždy ich zdimali spolu so zamestnancami, aby z nazdimaneho mohli kradnut a rozdávat v stimuloch velkym. Velki vacsinou az na svetle vynimky platia státu minimalne, ako vobec. Gastronomia je vseobecne velmi tazky biznis a na SK este aj zneuctievany. Samozrejme, ak vystavujete bloky, platite DPH, nezaměstnáváte rodinu a sam seba. Ak by mala byt slusne ziskova, museli by byt ceny ako v zapadnej europe a na to Slovaci zatial nemaju kupnu silu. Zmysel to ma najma preto, ze az tak raz bude, bude trh vycisteni od ludi, co iba chcu mat svoju kaviaren a nic o tom nevedia.

16.07.2019 | martin33

"...museli by byt ceny ako v zapadnej europe"
Espresso za 1 €, ako maju v Taliansku, aj v tych oblastiach, kde je vela turistov (a teda potencial zvysenia ceny existuje) nikde v Bratislave nemaju. Okrem obedovych menu su ceny v gastro biznise minimalne v BA na urovni zapadnej Europy alebo dokonca nad nou.

17.07.2019 | Staromestsky bonvian

Nekecaj. Kaviarne Vespa, talian na Gorkeho, a este to co si nespomeniem ako sa vola na americkom namesti.

17.07.2019 | Darija

Vespa ma skutočne dobrú, lahodnú kávu Rossini za 1 eur. Majú viacero prevádzok, aj na krížnej. Minule som si od nich kúpila 1kg balík zrnkovej kávy do môjho kávovaru.

17.07.2019 | Morris

áno káva v taliansku je za 1€, ale s jedlami nemáš pravdu, tam je taliansko a rakúsko (ktoré sú najlacnejšie) o cca 30% drahšie ako u nás, francúzsko o 50 a viac %, Švajčiarsko o 100%

18.07.2019 | Roman Kanala

V Zeneve je pizza odnesená v kartóne za 10, tá istá zjedená na mieste za 20. Lebo obsluhu treba zaplatit. Ale sú aj drahsie. So styrmi druhmi kaviáru a homárom za dve stovky. To je pre Rusov. Oni nepocítajú drobné.

Káva je za 3 az 5. Pivo za 10. V susednom Francúzsku za polovicu.

21.07.2019 | ja123321

Vieden je max 20% drahsia v restauracnych sluzbach ako Bratislava!, vela druhov kuchyne (napr dobra azia) je vo Viedni aj lacnejsia.

A vzhladom na kvalitu, radsej vo Viedni.

17.07.2019 | sunkaster1

treba porovnavat porovnatelne. nemozes porovnavat cenovky v takom kogu s nejakou beznou restauraciou v zap. Europe. chod tam do restauracie typu kogo a sa tak prehnes, ze ti ani obstreky nepomozu, ked sa budes chciet vystriet.

18.07.2019 | temp

vo Florencii mohla byt kava za 1 euro, ale na stojaka, rychlovka s dakym croissantom. So sadnutim na terasu iny cennik, tusim 4 eura.
Ono by sa aj tazko zarobilo v takej Florencii na prenajom priestorov, energie, pracovnikov atd, keby maju rozdavat kavy po 1 eure.

16.07.2019 | Frayer

Lebo Slováci považujú čas a úsilie venované príprave kvalitného jedla za zabité, stačí nejako do seba dostať nejaké kcal paštika, saláma, párky a chleba z lídla.
V rámci hesla: "Lacno, rýchlo, sýto a na dlho!"

15.07.2019 | sunkaster1

ten lokalpatriotizmus ma zaujal. asi to tak treba robit

16.07.2019 | svk

tak to robí každá krajina. pozri sa koľko cudzích pív je len v BA namiesto lokálnych a "slovanských značiek" všade si presadzujú hlavne to svoje u nás máš prevahu cz prív . Ako keby BA bola Praha alebo Brno.

17.07.2019 | Truhlik999

Nielen v BA..
Pozri na horské chaty. Snáď nie e ani jedna kde by sa necapovali tie české zbrndy. Miestnu produkciu nenájdeš.
A ľudia im to žerú.

19.07.2019 | pinpo

tak musime pochvalit markeningove oddelenia ceskych znaciek piv, ako dobre do hlav ludi dostali, ze ceskle pivo je lepsie ako slovenske

19.07.2019 | Pip-boy

Tak ono blbé je, že väčšine ľudí to nakecajú vlastné chuťové bunky a s tými sa ťažko háda.

21.07.2019 | Roman Piater

Máš dobré aj slovenské ležiaky plzenského typu, napríklad Wywar Josef 10 vhodné na výčap, len prevádzkovatelia si potrpia na to, aby mali pípu, svetelnú reklamu, slnečníky a podpivníky zadarmo. A s tým aj zmluvu o tom, že v prevádzke nesmieš čapovať iné pivo ako z ich ponuky. Nemyslím si, že gastrobiznis je ťažký, pracoval som v tom niekoľko rokov. Problém je zväčša v hlavách prevádzkarov, nevyhovarajme sa na legislatívu.

16.07.2019 | jimbo

Ako sa da NEPRIJAT sebakritika? :-)))

16.07.2019 | Frayer

Ale krčma je alkoholická nalieváreň pre socky a nie reštaurácia.