Články označené ako BrandCom sú pripravené a publikované v spolupráci s komerčnými partnermi. Hoci redakcia TRENDU nie je ich autorom, ich obsah považuje za prínosný pre čitateľa a preto umožnila ich publikovanie. Viac o BrandCom

Pivo chcú variť už aj dobytkári zo Spiša. S právnikom v pozadí

03.09.2018 | Ivan Haluza

Diskusia (15 reakcií) Pravidlá diskusie

03.09.2018 | rosma

Držím palce. Radšej jedno dobré remeselné pivo, ako 4 eurosajrajty typu Staropramen, Corgoň, Krušovice, alebo Kozel. Už len aby to mladá generácia zistila a prestala chľastať unifikované zahraničné patoky.

03.09.2018 | shaggy

No, pivo z Agroshitu bude určite dobré :) (naozaj nešťastne zvolený názov, pôvodne som to prečítal takto).
Každopádne... čo teba trápi, že mladá generácia chľastá "unifikované zahraničné patoky"? Unifikované domáce patoky by boli lepšie?
Je plno "remeselných" pivovarov, z ktorých sa hipsteri, ako ty, idú pos*ať a pritom tie pivá by Zeman nepoužil ani na čistenie protéz.

03.09.2018 | OliWer1

Používať Zemana ako benchmark čohokoľvek je pomerne vtipné.

03.09.2018 | rosma

shaggy bude asi obdivovateľ ruského švába v červených trenkách zvanom Eman Ovar, čo má sústavne virózu. Apropo - nie som hipster. Nie každý, kto ide po kvalite a rozmanitosti namiesto kvantity je hipster :-)

03.09.2018 | shaggy

Tváriť sa ako milovník piva a nepoznať Zemanov výrok o slovenských pivách, je ukážkou toho, ako o pivách málo vieš ;)

03.09.2018 | Ykb

daj priklad, z ktoreho remeselneho sa idu hipsteri pos*at a je to patok? lebo podla mna taras

03.09.2018 | Zolikan

Tiez drzim palce nech im to "vari" dobre.

Na druhej strane, mam dojem ze posledne roky sa uz aj velke nadnarodne spolocnosti snazia nejako odlisit. Neviem ci su to len moje dojmy, alebo sa naozaj borci z velkych nadnarodnych pivovarov uvedomili a uz nevaria vsetko na jedno kopyto, len preto, ze je to nakladovo efektivne.

03.09.2018 | chr

Držím im palce .Môže to kvalitu piva na slovensku len zlepšiť. Sám som variteľom piva , síce iba nejakých 35 litrov mesačne , ale viem čo je dobré poctivé pivo. Aká dôležitá je receptúra a ako dlho to trvá , kým to pivo sadne mne ako spotrebiteľovi. Takže platí staré osvedčené : "počkáme a uvidíme " .

03.09.2018 | wesely

Dalsia pracka na peniaze a v pozadi taha za snurky skrachovany Skorec. Cely projekt pivovaru nedopadne ako vsetky projekty ludi zo Skyside, lebo im nejde o podnikanie ale pranie spinavych penazi. Ekonomicku trestnu cinnost pachaju uz nejaky ten piatok, ale vzdy to nejako vykryju.

03.09.2018 | Roman Kanala

V článku sa spomína rožňavský Kaltenecker. Škoda ho, bola to fajn krčma. Vlastné pivo a nie hocijaké. Vždy 4 druhy celoročne (10, 11, 12, ...) a 1-2 sezónne (v lete ľahké, v zime tmavý stout). Plus špeciály ako 16, a potom vysoko alkoholické pivá získané vymrazovaním vody. Plus celkom obstojná kuchyňa a príjemné prostredie. Sedenie hore na rotunde s hradbami s cimburím. Zastavovali tam autobusy Čechov, ktorí sa cítili ako v raji. Bol to pivársky raj. Zastaviť na dvojhodinový obed a dobre sa občerstviť. A hlavne potom nebyť za volantom a naplánovať cikpauzy.

Potom prišli nápady, ako neostať zašitý v malom meste, ale robiť expanziu, nakúpiť technológie na zvýšenie výroby, ovládnuť nové trhy, a podobné blbosti, ktoré sa nedajú vyfinancovať z organického rastu, len s externým investorom. A externý investor prinesie nielen hotovosť, ale aj požiadavky a vlastné predstavy a potom už nefunguje nič a všetko ide do kelu. A tak sa i stalo.

04.09.2018 | Emasculate

Ako sa hovori, vsade dobre, na zlodejsku najlepsie. Aspon do momentu kym ti nedojdu na podpisanu spolupracu.

04.09.2018 | sano b

a viete, kadrovaku, ze mne je jedno, kto bude "v pozadi" - pokial budu varit dobre pivo?