Články označené ako BrandCom sú pripravené a publikované v spolupráci s komerčnými partnermi. Hoci redakcia TRENDU nie je ich autorom, ich obsah považuje za prínosný pre čitateľa a preto umožnila ich publikovanie. Viac o BrandCom

Vzdali sa práce v korporáte a otvorili „divné bistro“

29.11.2018, 12:00 | Jozef Tvardzík | © 2018 News and Media Holding

Poctivci v jedle | Bistro Polievočka je koncept itečkára a produkčnej, ktorých spojila láska k jedlu. Po rokoch práce v korporátnych firmách pracovne vyhoreli a rozhodli sa otvoriť reštauráciu, ktorá podľa nich v Bratislave chýbala. Ich takeaway reštaurácia sa zameriava na polievky, ktoré považujú za plnohodnotné hlavné jedlo. I keď možno nie hneď pre každého.

  • Tlačiť
  • 14

Seriálový (vice)prezident Frank Underwood (Kevin Spacey) z House of Cards chodieval na skvelé rebierka do bistra k Freddymu. Nebol to podnik na úrovni, nemal luxusný nábytok, ale Frank sa s majiteľom dobre poznal, vždy sa s ním pozhováral a vedel, že jedlo bude vynikajúce. Domácka atmosféra zakryla všetky nedostatky.

Ak chcete niečo podobné nájsť v Bratislave, skúste Bistro Polievočka. Dobrá rada pre začiatočníkov: Doneste si vlastné nádoby na polievku, keďže v bistre sú len dva minimalistické stoly a je dosť možné, že sa tam nenajete.

Za konceptom stojí Kvetoslava Kleinová a jej kamarát Daniel Mastiľák, ktorí pre otvorením bistra pracovali v korporáciách. Kvetka makala v oblasti marketingu, Daniel zasa v oblasti IT, kde sa nedávno musel opäť vrátiť. Dôvodom je čiastočne hypotéka, ktorú musí splácať (dodnes ale v bistre vypomáha).

„Ja som to nevzdala. V tejto robote som sa našla, narodila som sa pre to. Uspokojuje ma kŕmiť ľudí,“ vraví po šichte zjavne unavená Kvetka. Tvrdí, že svojim konceptom chce dokázať, že dobrá polievka môže byť plnohodnotným jedlom.

Kačka piatich vôní

Keď nemáte chuť na lacné menučko

Keď Kvetka pracovala v kancelárii, chodila na lacné menučká. „Nechcela som sa prejesť z jedného gastrolístka. Záležalo mi na tom, z čoho bolo jedlo vyrobené – aby bolo čerstvé alebo zaujímavé. Často chodievate na obed a vôbec vám nechutí, ale stojí to málo, tak tam idete,“ spomína.

Bistro pôvodne otvorili pred troma rokmi na 

Dočítajte celý článok s predplatným TRENDU

už od 94 centov / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Sektorové rebríčky, hospodárske výsledky firiem
  • Obmedzenie reklamy na TREND.sk

Odomknite článok cez SMS
s týždenným predplatným len za 1,90 €

Získajte prístup za pár sekúnd cez SMS objednaním týždenného predplatného TREND Digital s automatickou obnovou.

Viac informácií.

  • Tlačiť
  • 14

Tagy Bistro, Bistro Polievočka, Poctivci v jedle, reštaurácia