Články označené ako BrandCom sú pripravené a publikované v spolupráci s komerčnými partnermi. Hoci redakcia TRENDU nie je ich autorom, ich obsah považuje za prínosný pre čitateľa a preto umožnila ich publikovanie. Viac o BrandCom

Bistro Enak: Keď cestovatelia navaria jedlo z juhovýchodnej Ázie

08.03.2019, 16:00 | Jozef Tvardzík | © 2019 News and Media Holding

Poctivci v jedle | Enak v preklade z indonézštiny znamená chutný, dobrý. Presne to je ambíciou prevádzkovateľov rovnomenného bistra a reštaurácie v Trnave - variť chutné a dobré jedlá. Enak cieli na kuchyňu z ázijských destinácií, ako sú Bali, Vietnam a Thajsko. Stojí za ním manželský pár Matúš Janderla a Andrea Janderlová.

  • Tlačiť
  • 1

Matúš a Andrea v skutočnosti žijú a bývajú v Piešťanoch. To, že bistro majú v centre starej Trnavy, má pragmatický dôvod: slabšiu konkurencia kvalitných reštaurácií, no zároveň väčšia klientela, ktorá nemá problém zaplatiť za dobré jedlo.

V priestoroch bistra bolo predtým kaderníctvo. „Zo začiatku nám nikto neveril, že nám to pôjde. No teraz vidíme, že ak by sme pridali dvadsať stolov, určite by sme mali plno. Na to však nemáme kapacitu kuchyne,“ hovorí Andrea.

S manželom Matúšom ju spája chuť cestovať. Boli spolu na Bali, vo Vietname, v Singapure a v Thajsku, v septembri ich čaká Hong Kong. V ich prípade má dovolenka skôr formu gastrotripu, hľadajú nielen oddych ale aj autentické chute a recepty ázijskej kuchyne.

Špeciality naprieč Áziou

Na cestách Matúš s Andreou často navštevujú lokálne pouličné warungy, snažia sa od miestnych získať recepty a jedinečné ingrediencie, no nevyhýbajú sa ani 

Dočítajte celý článok s predplatným TRENDU

už od 94 centov / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Sektorové rebríčky, hospodárske výsledky firiem
  • Obmedzenie reklamy na TREND.sk

Odomknite článok cez SMS
s týždenným predplatným len za 1,90 €

Získajte prístup za pár sekúnd cez SMS objednaním týždenného predplatného TREND Digital s automatickou obnovou.

Viac informácií.

  • Tlačiť
  • 1

Tagy jedlo, Poctivci v jedle, reštaurácia