Články označené ako BrandCom sú pripravené a publikované v spolupráci s komerčnými partnermi. Hoci redakcia TRENDU nie je ich autorom, ich obsah považuje za prínosný pre čitateľa a preto umožnila ich publikovanie. Viac o BrandCom

Top 11 bratislavských reštaurácií, ktoré ponúknu gastronomický zážitok

14.01.2019, 10:00 | Jarmila Horváthová | © 2019 News and Media Holding

Kde sa dá v Bratislave dobre najesť? Kam pozvať napríklad návštevu, alebo si „uctiť“ samého seba a najbližších kvalitným jedlom a servisom? Alebo si takto spríjemniť návštevu hlavného mesta.

  • Tlačiť
  • 11

Túto otázku dostávame pomerne často a odpovedáme na ňu vždy rovnako – záleží na tom, za koľko sa chcete najesť. Respektíve, koľko ste ochotní za návštevu reštaurácie dať peňazí. Lebo v Bratislave sú reštaurácie, ktoré sú absolútnou slovenskou špičkou, ale kvalita niečo stojí, a tak patria nielen medzi najlepšie, ale aj najdrahšie na Slovensku.

Za dva chody pre dvoch treba rátať minimálne so 60 eurami. Na druhej strane – ak porovnáme tieto podniky s úrovňou podobnými vo Viedni, vychádzajú ešte stále cenovo (až na výnimky) o dosť lacnejšie. Čo sa nedá povedať o bežných reštauráciách, tam tie bratislavské už cenami pomaly viedenské dobiehajú. A populárny streetfood býva dokonca u nás často drahší ako u susedov.

Vybrali sme 11 najlepších reštaurácií v Bratislave z hodnotení TREND TOP reštaurácie a hotely – nie sú to podniky, kam by väčšina ľudí mohla, alebo chcela chodiť každý deň, alebo každý týždeň, ale zase – ani na operu sa nechodí každý týždeň. Príležitostne ale investovať do ich návštevy (a v podstate do samého seba) určite odporúčame.

Riverbank

Riverbank RestaurantZdroj: Riverbank

Reštaurácia na dunajskom nábreží, kde šéfuje jeden z najznámejších šéfkuchárov na Slovensku Jardo Žídek. Elegantné prostredie, komorná atmosféra, špičkový servis a kuchyňa založená prevažne na domácich surovinách, ktorým tu dáva J. Židek moderný a často netradičný šat.

UFO.watch.taste.groove

ufo InterierZdroj: Jarmila Horváthová

Reštaurácia, ktorá má pre mnohých najexkluzívnejšiu polohu v Bratislave vysoko nad Dunajom a mestom a aj najexkluzívnejšie (rozumej najvyššie) ceny. Ale treba povedať aj to, že spĺňa všetko, čo si človek predstavuje pod pojmom fine dining. Prostredím, servisom, konceptom kuchyne, kvalitou aj tým, ako jedlo dostanete na tanieri.

Globo Restaurant and Wine Bar

Globo interiérZdroj: Jarmila Horváthová

Nový prírastok v bratislavskom fine diningu, ktorý sa hneď zaradil nielen do bratislavskej, ale aj do slovenskej najužšej špičky. Elegantné prostredie, kde sme vždy zažili vynikajúci servis, kuchyňa založená na sezónnosti a pokiaľ sa dá, aj na regionálnosti, šéfkuchár, ktorý rád experimentuje, ale nie samoúčelne.

Fach restaurant

Interiér reštaurácie FachZdroj: Jarmila Horváthová

Reštaurácia, ktorá je otvorená len večer a niekoľko dní v týždni, kde je rezervácia veľmi odporúčaná (nie že by sa inde nepatrilo si rezervovať). Interiér zariadený v škandinávskom štýle, príjemné prostredie átria, znalá a profesionálna obsluha a 6- či 9-chodové degustačné menu sú hlavné tromfy. Dá sa vybrať aj z jedálneho lístka, ale podľa nás je lepšie ísť sem degustovať viac jedál.

SaSaZu

Sasazu - interiérZdroj: Sasazu

Autentická ázijská reštaurácia, keďže kuchyňu vedie indonézsky šéfkuchár, ktorý predtým pôsobil v Prahe, kde patrí medzi šéfkuchárske veličiny. Delikátne jedlá, obsluha, ktorá vie poradiť, štýlový interiér. Odporúčame „zdieľanie“ jedál, teda objednať si niekoľko druhov a jesť ich spoločne, respektíve deliť sa o ne.

D Steakhouse

steakhouse_1Zdroj: D Steakhouse

Reštaurácia pre tých najnáročnejších „mäsožravcov“, lebo steaky, ktoré tu pripravujú, sú vždy z toho najkvalitnejšieho mäsa, ktoré na trhu (svetovom, nie našom) existuje. Či ide o americké USDA prime, japonské Kobe (pravé, nie kobe style), talianske Piemontese, ktoré nemá nijaký tuk, ale je šťavnaté, austrálske Wagyu, alebo aj slovenské Simmental, ktoré niekoľko týždňov vyzrieva.

Fou Zoo

Zdroj: Foto: Fou Zoo

Reštaurácia s panázijskou kuchyňou na petržalskom sídlisku roky patrí medzi absolútnu slovenskú špičku a to, že roky funguje v „necentrálnej“ polohe a bez terasy, je v Bratislave malý zázrak. Uvidíme, ako z dlhodobejšieho hľadiska zvládne odchod šéfkuchára Michala Konráda, ktorý koncept Fou Zoo pred rokmi vytvoril a donedávna tu aj pôsobil.

Carnevalle

Carnevalle 2 etrendZdroj: Carnevalle

Podnik pre milovníkov mäsa vo všetkých jeho podobách, navyše aj s Meat marketom pre tých, ktorí zo surovín, ktoré jedia v reštaurácii, chcú variť aj doma. Štýlové prostredie, pestrý jedálny lístok, aby si aj menej mäsa chtivý sprievod vedel vybrať, znalá obsluha.

Kogo Ristorante dal 2006

Reštaurácia Kogo varí na objednávky a osobné vyzdvihnutieZdroj: Kogo

Reštaurácia s presklenenou terasou, ktorá býva v exponovaných časoch počas obedov (aj keď nemajú obedové biznis menu) a večerí plná, takže rezervácia je veľmi odporúčaná. Ak chcete vyskúšať jedlá, ktoré nikde inde na Slovensku nedostať, ako divé aljašské lososy, kráľovské kraby, či najlepší kváskový chlieb, tu ste správne.

Albrecht

Zdroj: Foto: Albrecht

Obľúbená reštaurácia na hradnom kopci, ktorá má svoju klientelu na vychytené obedové biznis menu, rovnako tak ale si ju hostia vedia nájsť aj večer. Jedálny lístok je stručný, ale pestrý, takže vybrať si bude vedieť (asi) každý, jedlá sú malými kompozíciami na tanieri. Podobne ako v ďalších reštauráciách mimo centra (Liviano, Fou Zoo) je výhoda, že sa tu dá bezproblémovo zaparkovať.

Liviano

liviano interierZdroj: Liviano

Nenápadná reštaurácia v určite nie vychytenej polohe na petržalskom sídlisku, ktorá ale boduje konštantne vysokou kvalitou jedla a aj stabilným personálom – od šéfkuchára po servis. Je milé napríklad vždy stretnúť tých istých čašníkov. Jedálny lístok je pestrý, všetko, čo sme tu vždy jedli, znieslo tie najprísnejšie kritériá.

  • Tlačiť
  • 11

Tagy Bratislava, jedlo, reštaurácia, Trend TOP reštaurácie