Články označené ako BrandCom sú pripravené a publikované v spolupráci s komerčnými partnermi. Hoci redakcia TRENDU nie je ich autorom, ich obsah považuje za prínosný pre čitateľa a preto umožnila ich publikovanie. Viac o BrandCom

V zime má byť viac slovenskej zeleniny a kedy vám skôr vrátia peňaženku

21.07.2019 | Veronika Rajničová

Diskusia (1 reakcia) Pravidlá diskusie

23.07.2019 | ekosetya279

Všeobecne vieme, že zelenina sa delí na dva druhy, a to čerstvú zeleninu a mrazenú zeleninu. Aký je rozdiel medzi nimi? Rozdiel medzi prvým je, že čerstvá zelenina sa môže konzumovať priamo, zatiaľ čo mrazená zelenina sa musí rozmraziť, ak sa má konzumovať, tak čerstvá zelenina môže trvať niekoľko dní mimo chladiča, zatiaľ čo mrazená zelenina môže trvať mesiace, všetky tri čerstvá zelenina neobsahujú konzervačné látky, zatiaľ čo mrazená zelenina ktoré obsahujú konzervačné látky, menovite potravinové konzervačné látky, potom sa v pesticídoch v čerstvej zelenine často vyskytujú hlavne dovážané prísady, zatiaľ čo v mrazenej zelenine sa zriedkavo vyskytujú pesticídy. Medzitým sú príkladmi čerstvej zeleniny špenát, kapusta, fazuľové klíčky a ďalšie, zatiaľ čo príkladom mrazenej zeleniny je mrkva, kukurica, mrazený hrášok, ktoré sa zvyčajne vkladajú do plastu alebo nádoby a potom sa vložia do chladiča. zdroj: http://chrysoprase-...