Keď vám reštauráciu, ktorá sa nachádza niekde pri Cíferi, odporučí michelinovský šéfkuchár, je to určite dostatočný dôvod, aby ste zbystrili pozornosť – a išli sa tam príležitostne pozrieť. Presne to je prípad reštaurácie Karlov Dvor. Spomínal nám ju pri jednom rozhovore známy kritik slovenskej gastronómie Pavel Pospíšil. Podnik ho zaujal a rozhodol sa s majiteľmi spolupracovať.

Čo sme zistili? Napríklad, že pri ceste do Karlovho Dvora rozhodne nemôžete zablúdiť. S takou výbornou navigáciou sa stretnete (a nielen na Slovensku) málokde. Tenis & Restaurant Karlov Dvor, ako sa celý komplex oficiálne volá, sa síce nachádza uprostred polí za Cíferom, ale z dediny vás k nemu spoľahlivo dovedú smerové tabule. Voľakedy tu bol majer, ktorý po vojne znárodnili a potom zase vrátili pôvodným majiteľom. Henrich Slezák podnik vybudoval a je aj jeho dušou. Tenis & Restaurant Karlov Dvor má nielen tenisové kurty, ale aj profesionálne ihrisko na bocciu, zariadenia pre deti a samozrejme reštauráciu. Tú tvorí pekne štýlovo zariadený interiér a rozsiahla, sčasti krytá terasa s lavicami a kreslami. Jedálny lístok síce majú aj v papierovej podobe, obsluha vám ale radšej prinesie aktuálnu ponuku, ktorú majú napísanú aj na veľkej tabuli. Varí sa tu sezónne, v čase našej návštevy bolo na výber niekoľko jedál zo špargle. Kuchári sa ale neboja siahnuť aj po naozaj zriedkavých a v našich končinách priam nevídaných surovinách – napríklad pripravujú medvedie alebo konské mäso. Pravdupovediac ani jedno sme ešte v nijakej slovenskej reštaurácii nejedli, takže sme mali v Cíferi premiéru.

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa