Články označené ako BrandCom sú pripravené a publikované v spolupráci s komerčnými partnermi. Hoci redakcia TRENDU nie je ich autorom, ich obsah považuje za prínosný pre čitateľa a preto umožnila ich publikovanie. Viac o BrandCom

Nutella: Príbeh nátierky, ktorá spôsobuje šialenstvo

30.04.2019 | Adrián Berecz

Diskusia (10 reakcií) Pravidlá diskusie

30.04.2019 | rodo

Rafinovaný palmový olej s cukrom zo stopovým množstvom orieškov si môžete natierať na marketingovom oddelení. Nikto, kto má elementárne poznatky z biológie toto nebude jesť a nieto ešte dávať deťom. Nutela sa prestáva predávať nielen u nás, ale všade v civilizovanom svete.

30.04.2019 | Vlasko

Oooh pan expert nam to vsetkym vysvetlil. 13% je stopove mnozstvo.....

30.04.2019 | rodo

Iste, to píšu na obale. Palmový olej ani sacharózu ľudia nikdy nekonzumovali. A už vôbec nie v takomto spojení. Nie sme geneticky vybavení na takéto veci, rovnako ako nie sme vybavení na heroín. Kto bude financovať náklady na diabates 2 spôsobený takýmito "potravinami"? Už Ste si dali spraviť test na inzulínovú senzitivitu? Aký máte krvný tlak? Aké máte BMI? Dokáže spraviť bez prestania 30 vstykov zo sedu na zemi s vyrovnanými nohami? Dokážete vstať zo zeme z ľahu bez pomoci rúk? Dokážete ráno vstať a nalačno odbehnúť 5 kilometrov a potom si dať prvé jedlo až o 14:00? (Posledné jedlo deň predtým o 20:00).

Nemusíte mi písať odpovede, stačí ak si ich zodpoviete sám. Znamenajú minimálne 10 kvalitne prežitých rokov naviac oproti štatistickej vzorke. Samozrejme tiež štatisticky.

01.05.2019 | maugli2

No, netreba preháňať s tými odbehnutými km, lebo každý má iné fyzické dispozície. Keby si nútil moju ženu, ktoré má normálne tlak 90/60 a ráno nižší, aby behala, tak sa ti na to vykašle. Bola doba, keď ráno vstala a kým nevypila kávu, tak nepovedala ani slovo :-)
To ale nič nemení na tom, čo píšeš na začiatku. Samozrejme takéto potraviny sú podľa mňa nežiadúce a nemali by sa nielen reklamovať, ale ani predávať. Celý článok mi pripadá skôr ako reklama, lebo ak ma pamäť neklame, tak za posledných 15 rokov sme kúpili Nutellu iba raz, aj to bol problém skonzumovať ju. Neoľubovali ju ani staršie deti (vtedy teenegeri, ktorých sme viedli k zravej strave) ani najmladší syn, ktorý bol malé dieťa. Staršie deti, ktoré sú medzitým dospelé a majú vlastné rodiny, si návyky zdravého stravovania zachovali a nebudú veci ako Nutella dávať ani svojim deťom. Takže u nás môžu zlacniť Nutellu aj na 10 centov a mnou to ani nepohne.

03.05.2019 | Vlasko

Takze na obale klamu ?


Sacharozu ludia konzumuju uz od staroveku. A tak isto aj palmovy olej. To nie su moderne vynalezy.
Geneticky na tieto produkty pripraveny sme - inac by sme ich nedokazali skonzumovat.

Zas niekto mudruje a pritom je len vymyty zelenou propagandou.

05.05.2019 | 12321

Podla mna v doby namiesania nutely sa palmovy tuk este nepouzival. Otazka je, ci "chuti aj zakaznikom v Taliansku a Nemecku a preto im ho davaju, alebo ti zakaznici preferuju" ine zlozenie natierky a iny/zdravsi-drahsi tuk.

02.05.2019 | marfin

Treba podotknut, ze nutela na nasich pultoch je pre organizmus jed, lebo obsahuje rafinovaný palmový olej, avsak napr. v Taliansku v Nutele palmovy olej nenajdete, osobne som si to skontroloval. To je to isté ako s ostatnými globálnymi výrobkami, ktoré vyrábajú pre východný blok, oproti originálom sú to vlastne fejky, ktoré namiesto cukru obsahuju glukozo-fruktozovy sirup a namiesto zdravsej verzie napr. kakaoveho masla rafinovaný palmový olej.
Preto sa na Slovensku neoplatí kupovať Coca Colu, Milku, Nutelu ... ale uz ani Kofolu a vyrobky od Sedity, Opavie, pretoze vyrobcovia sa poucili o domacich chutiach a zvyklostiach :-(

03.05.2019 | Vlasko

Hlavne ze v UK, USA, Nemecku obsahuje palmovy olej(a myslim ze aj v Taliansku po novom). Ale len na Slovensko dovazaju bordel.......

04.05.2019 | Roman Kanala

Ségolène Royal, ministerka ekológie, v júni 2015 prehlásila v televízii, že Nutella je škodlivá zdraviu a ničí životné prostredie. Frúzi toho spotrebúvajú najviac na svete, asi 30% z 300 tisíc ton predaných ročne vo svete. 90% raňajok je s Nutellou. Sego vyzvala na bojkot Nutelly, lebo obsahuje 50% cukru a palmový olej v pomere 20% a spôsobuje deforestáciu malajských pralesov. To rozpútalo obrovskú polemiku. Sego sa stiahla a síce neodvolala, čo povedala, ale to zjemnila.
http://www.lefigaro...

06.05.2019 | vlado4

"EÚ na výrobcov a dodávateľov, ktorí kazia meno potravinárskym značkám dvojitou kvalitou."
Dvojitá je ako dvojnásobná (napr. dvojitý okraj je 2x tak veľký a pod).
Po správnosti je dvojaká a nie dvojitá kvalita.

Nájdi vydanie

Výhody pre predplatiteľov TRENDU

  1. Zľavy

  2. Online služby

  3. TREND do tabletu

    • Aktuálny TREND aj archívne vydania na stiahnutie do aplikácií pre iOS/Android
  4. Ďalšie výhody

    • Doručenie do piatku vo Vašej schránke
    • Kedykoľvek si môžete zmeniť doručovaciu adresu
    • Kedykoľvek môžete prerušiť predplatné na ľubovoľný čas a neskôr si ho obnoviť

Všeobecné obchodné podmienky pre predplatné
Kontakt:
(02) 3215 3121-2, trendpredplatne@newsandmedia.sk

Darovací list na stiahnutie

Knihy a digitálne médiá

Tituly v našej ponuke máme na sklade a predplatitelia TRENDU si ich môžu objednať so zľavou. Ak ste predplatiteľ TRENDU, nezabudnite sa pred objednaním prihlásiť. Automaticky dostanete 10 až 20-percentnú zľavu.

Prečo Dobré zmluvy

Naozaj sa dá spoľahnúť na vzory zadarmo stiahnuté z webu? Neznámeho pôvodu a niekoľko rokov staré? Dobré zmluvy prinášajú viac ako 150 aktuálnych vzorových dokumentov. Všetky sú overené advokátskou kanceláriou:

Ak ste predplatiteľ TRENDU, nezabudnite sa pred objednaním prihlásiť. Automaticky dostanete 10-percentnú zľavu. Pozrite si aj dokumenty na bezplatné stiahnutie.

Daňové vzory a judikáty

Daňové vzory obsahujú vzory 60 najčastejšie používaných dokumentov v daňovom konaní (komunikácii s daňovými úradmi), Daňové judikáty 40 reálnych judikátov z daňového práva s odborným komentárom. Vychádzajú z praxe skúseného daňového právnika - ich autorom je advokát JUDr. Patrik Benčík, ktorý má za sebou viac ako 100 daňových súdnych sporov. Niekoľko rokov pracoval ako právnik na vtedajšom Daňovom riaditeľstve SR, je autorom a spoluautorom viacerých odborných publikácií z oblasti daňového práva.