Články označené ako BrandCom sú pripravené a publikované v spolupráci s komerčnými partnermi. Hoci redakcia TRENDU nie je ich autorom, ich obsah považuje za prínosný pre čitateľa a preto umožnila ich publikovanie. Viac o BrandCom

Slováci milujú gastrobiznis. Chutí aj franchisistom

S jedlom rastie chuť. Aj to je možno jeden z dôvodov, prečo gastronómia na Slovensku utešene rastie.

14.11.2019, 08:00 | Zuzana Kullová | © 2019 News and Media Holding

  • Tlačiť
  • 0

Počet nových reštaurácií a pohostinstiev zaznamenal za posledných deväť rokov až 80-percentný nárast. Ukázala to nedávna analýza spoločnosti Bisnode, podľa ktorej bolo k 11. aprílu tohto roku v prevádzke 8 143 takýchto podnikov. Prirodzene, nie všetky sú franchisingového typu. Približne zo 150 franchisingových konceptov tvorí gastrosegment okolo 24 percent.

Až tak bezproblémovo to nejde

Zámer podnikať v gastrobiznise formou franchisingu je často podľa spolumajiteľa konceptu Pizza Mizza a franchisingového poradcu Jozefa Šétaffyho spôsobený naivnou predstavou niektorých podnikateľov o jeho bezproblémovom fungovaní. I neznalosťou a neakceptovaním jeho princípov a podmienok.

Možno preto je relatívne málo pôvodných slovenských franchisingových konceptov na trhu dlhodobo úspešných. „Súvisí to aj s meniacimi sa „módnymi“ trendmi v gastronómii, s vývojom názorov a poznatkov o zdravom a racionálnom stravovaní,“ poznamenáva J. Šétaffy.

Neprehliadnite

Rozhodujú zákazníci a miesto

Kto chce podnikať v oblasti gastronómie, bude mať na výber z viacerých možností franchisingov – či už tuzemských, alebo zo zahraničia. Len známe logo však rozhodne stačiť nebude. O tom,

Dočítajte celý článok s predplatným TRENDU

už od 94 centov / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Sektorové rebríčky, hospodárske výsledky firiem
  • Obmedzenie reklamy na TREND.sk

Odomknite článok cez SMS s týždenným predplatným len za 1,90 €

Získajte prístup za pár sekúnd cez SMS objednaním týždenného predplatného TREND Digital s automatickou obnovou.

Viac informácií.

  • Tlačiť
  • 0

Rubrika TREND + Franchising

Diskusia (0 reakcií)