Články označené ako BrandCom sú pripravené a publikované v spolupráci s komerčnými partnermi. Hoci redakcia TRENDU nie je ich autorom, ich obsah považuje za prínosný pre čitateľa a preto umožnila ich publikovanie. Viac o BrandCom

Hamburgery a roboti. Aký je fastfood budúcnosti

Pre siete rýchleho občerstvenia na Slovensku bol rok 2019 obdobím zmien. Zákazníci sa dočkali samoobslužných kioskov aj prvého hamburgera s náhradou mäsa. Kam sa môžu veľkí hráči ešte v najbližšom období posunúť? Dôraz sa bude klásť na pohodlie zákazníkov a environmentálnu zodpovednosť, ktorej sa už dnes nikto nevyhne.

22.01.2020, 05:00 | Veronika Rajničová | © 2020 News and Media Holding

  • Tlačiť
  • 0

Vyzerá to ako mäso, v ideálnom prípade to chutí ako mäso, no mäso to nie je. Startupy aj veľké spoločnosti sa predháňajú v tom, aby našli chutné, lacné a najmä uveriteľné náhrady živočíšnych produktov. Jedným zo spôsobov, ako nahradiť mäso zo zvierat, je vývoj skutočných svalových vlákien laboratórnou úpravou kmeňových buniek.

Neprehliadnite

Niektoré firmy dnes už dokážu simulovať rybacie mäso aj mliečne bielkoviny, ba objavili sa aj prvé pokusy o klasické hamburgery. Ešte stále však nedokážu dokonale a za prijateľnú cenu napodobniť originál.

Siete rýchleho občerstvenia sa preto skôr obzerajú po alternatívach vyrobených z čisto rastlinných zložiek.

Dočítajte celý článok s predplatným TRENDU

už od 94 centov / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Sektorové rebríčky, hospodárske výsledky firiem
  • Obmedzenie reklamy na TREND.sk

Odomknite článok cez SMS s týždenným predplatným len za 1,90 €

Získajte prístup za pár sekúnd cez SMS objednaním týždenného predplatného TREND Digital s automatickou obnovou.

Viac informácií.

  • Tlačiť
  • 0

Rubrika Podnikanie

Tagy fastfood

Diskusia (0 reakcií)